Ptyśki z pastą z jajek
i kiełbasą jałowcową z szynki
30 minut
3 osoby
Łatwy
w przygotowaniu
Składniki
  • 15 korpusów francuskich lub kruchych słonych babeczek
  • 6 jaj ugotowanych na twardo
  • 1 łyżeczka chrzanu
  • 1 łyżka majonezu + 1 łyżka jogurtu naturalnego
  • Kilka ziaren jałowca dokładnie zmielonych
  • Sól i pieprz
  • 1 kiełbasa jałowcowa z szynki pokrojona w plastry
  • 1 łyżka oleju do smażenia
Przygotowanie
1

W blenderze zmieszaj ze sobą składniki pasy, dopraw solą, pieprzem i jałowcem. Plasterki podsmaż na oliwie po około minucie z każdej ze stron. Korpusy nadziewaj pastą, udekoruj chipsami z jałowcowej.

2

Opcjonalnie możesz posypać jadalnym złotym brokatem.

#olewnik