Batonik pieczony
na bazie roślin
Batonik pieczony
na bazie roślin

Olewnik Sp. z o.o. z końcem kwietnia zakończyła realizację projektu pt. Prace badawczo – rozwojowe nad grupą innowacyjnych produktów mięsno – roślinnych oraz nad elementami autorskiej technologii ich wytwarzania, pozwalające na wdrożenie rynkowej nowej klasy przekąsek typu żywności wygodnej.

Firma Olewnik, jeden z liderów branży mięsnej w Polsce, zakończyła trwający od początku 2021 roku projekt realizowany przy wsparciu Narodowego Centrum Badań i Rozwoju. W jego efekcie powstały produktowe innowacje w skali światowej, a firma po raz kolejny podkreśliła swoją wiodącą pozycję wśród branżowych innowatorów. Projekt był współfinansowany przez Unię Europejską ze środków Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego w ramach Programu Operacyjnego Inteligentny Rozwój i realizowany w ramach konkursu Narodowego Centrum Badań i Rozwoju „Szybka Ścieżka”. Obejmował przeprowadzenie prac badawczo-rozwojowych nad nowymi grupami produktów, zaś jego celem było opracowanie nowatorskich i funkcjonalnych produktów mięsno- roślinnych i roślinnych. W ten sposób jasno pokazujmy kierunek rozwoju oferty marki oraz nasze podejście do innowacyjnych produktów. Nie boimy się wychodzić poza stereotypy, chcemy być innowacyjni, chcemy otworzyć się na nowego konsumenta i zaoferować mu produkty dostosowane do jego potrzeb – mówi Anna Olewnik-Mikołajewska, Prezes firmy Olewnik Sp. z o.o. Efekty współpracy z jednostką naukową - NCBR - są znakomite. W ich efekcie, już niedługo na rynku pojawią się, przekąski mięsno – roślinne i roślinne, których zaletą jest przede wszystkim niska zawartość tłuszczu, wysoka zawartość białka i błonnika. Nasze nowe produkty to jedyne takie na rynku, wyjątkowe i zbilansowane połączenie wysokiej jakości mięsa oraz składników roślinnych, ziaren i kasz, to gwarancja doskonałego smaku. To doskonała codzienna przekąska dla każdego i na każdą porę dnia. To propozycja dla świadomych i wrażliwych na jakość konsumentów, których liczba stale i dynamicznie rośnie – mówi Anna Olewnik-Mikołajewska.

Jedyna taka na rynku przekąska na bazie roślin w formie pieczonego batonika. Z dodatkiem tofu, słonecznika łuskanego, pestek dyni, ciecierzycy, siemienia lnianego, suszonych warzyw i nasion chia.

Wysoka zawartość błonnika pokarmowego. Źródło białka. Źródło witaminy B1. Źródło żelaza, magnezu i cynku. WOW, ALE PRZEKĄSKA!!!

bez glutenu

bez glutaminianów

bez fosforanów

bez barwników

WARTOŚĆ
ENERGETYCZNA
KJ/KCAL
TŁUSZCZ (G) W TYM KWASY
TŁUSZCZOWE
NASYCONE (G)
WĘGLOWODANY(G) W TYM CUKRY (G) BŁONNIK (G) BIAŁKO (G) SÓL (G)
0,00 0,00 0,00 0,00 0,00 0,00 0,00 0,00
#olewnik

Post your photos with our products, tag #olewnik_food_has_meaning, and find your photo in the gallery.

The website uses cookies to provide services in accordance with Privacy policy. You can independently define the conditions for storing or accessing cookies in your browser.