Pasta z kabanosów, Wasza nowa świąteczna przekąska!
Składniki:
150 g kabanosów, pokrojonych w mniejsze kawałki
100 g sera kremowego (np. śmietankowego)
1 łyżka majonezu
1 ząbek czosnku, przeciśnięty
1 łyżeczka musztardy
1 łyżeczka świeżego soku z cytryny
Sól, pieprz i pietruszka
Sposób przygotowania:
Pokrój kabanosy na mniejsze kawałki. Umieść kabanosy, ser kremowy, majonez, przeciśnięty czosnek, musztardę i sok z cytryny w misce blendera lub malaksera. Zmiksuj składniki na gładką masę. Dopraw pastę solą i pieprzem według własnego smaku. Pamiętaj, że kabanosy mogą być już dość słone, więc dodawaj sól ostrożnie. Posiekaj natkę pietruszki i dodaj do pasty, mieszając delikatnie. Wykorzystaj pastę jako smarowidło do kanapek. Rozsmaruj pastę na kromkach chleba lub tostach. Możesz udekorować kanapki dodatkowymi składnikami, takimi jak plastry pomidora, ogórka, czy listki sałaty. Dodaj również warstwę cienkiego plasterka sera żółtego lub pleśniowego dla dodatkowego smaku.
Smacznego!
#przepisy #olewnik #wielkanoc #pyszne #jedzeniemaznaczenie