Pierś gotowana
z indyka
Pierś gotowana
z indyka
Kiełbasa wieprzowa, średnio rozdrobniona, wędzona, parzona. Bez dodatku glutaminianu monosodowego. Pieprzowo- czosnkowa nuta smakowa. W jelitach wieprzowych, batony długości ok. 17 cm. Podwędzana na jasnobrązowy kolor.

80% mięsa wieprzowego ( w tym 60% mięsa ze schabu). Polecana na grilla, patelnię, „z wody” i mikrofalówki.
WARTOŚĆ
ENERGETYCZNA
KJ/KCAL
TŁUSZCZ (G) W TYM KWASY
TŁUSZCZOWE
NASYCONE (G)
WĘGLOWODANY(G) W TYM CUKRY (G) BŁONNIK (G) BIAŁKO (G) SÓL (G)
368 kJ/ 87 kcal 1,1 g 1,0 g 1,6 g < 0,5 g 0,00 18 g 1,86 g
#olewnik