Taki smak lata 🤤 Poznaj kabanosy ENJOY, a znajdziesz swoje ulubione! #kabanosy #lato #olewnik #jedzeniemaznaczenie #inspiracje #przekąski #wakacje
![Taki smak lata 🤤 Poznaj kabanosy ENJOY, a znajdziesz swoje ulubione! #kabanosy #lato #olewnik #jedzeniemaznaczenie #inspiracje #przekąski #wakacje](https://scontent-waw2-2.cdninstagram.com/v/t51.29350-15/451757827_811134711084722_1093039920450186226_n.jpg?_nc_cat=102&ccb=1-7&_nc_sid=18de74&_nc_ohc=-Hs3LE8BsHQQ7kNvgGbrCmM&_nc_ht=scontent-waw2-2.cdninstagram.com&edm=ANo9K5cEAAAA&oh=00_AYBBG2V_mUE2lWdDvxAO7jsxJGAuLEwgCiniyh0YoeHJ0g&oe=66AA275D)
Do jednej miski wsypujemy przesiane mąki, proszek do pieczenia, sól i pieprz. Dodajemy połowę parmezanu oraz pokrojoną w kosteczkę kiełbasę krakowską suchą staropolską i rozmrożony, osuszony groszek.
W drugiej misce roztrzepujemy widelcem jajka. Wlewamy mleko i rozpuszczone masło. Stopniowo wsypujemy wszystkie suche składniki i delikatnie, ale dokładnie mieszamy.
Tak przygotowaną masą, napełniamy dwanaście foremek. Wierzch posypujemy resztą parmezanu. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika. Pieczemy w temperaturze 180 st., aż muffinki się zarumienią.
Smacznego!