Taki smak lata 🤤 Poznaj kabanosy ENJOY, a znajdziesz swoje ulubione! #kabanosy #lato #olewnik #jedzeniemaznaczenie #inspiracje #przekąski #wakacje
![Taki smak lata 🤤 Poznaj kabanosy ENJOY, a znajdziesz swoje ulubione! #kabanosy #lato #olewnik #jedzeniemaznaczenie #inspiracje #przekąski #wakacje](https://scontent-fra3-2.cdninstagram.com/v/t51.29350-15/451757827_811134711084722_1093039920450186226_n.jpg?_nc_cat=102&ccb=1-7&_nc_sid=18de74&_nc_ohc=-Hs3LE8BsHQQ7kNvgFEz1Ty&_nc_ht=scontent-fra3-2.cdninstagram.com&edm=ANo9K5cEAAAA&oh=00_AYDidjgD9k4IexEAbf_kxtiTGokqTT-VzWC9adv2Pr-KJw&oe=66AA5F9D)
Ciasto francuskie kroimy w cienkie paski o grubości 1 cm. Przed zawinięciem każdego kabanosa staropolskiego, każdy pasek ciasta składamy wzdłuż i owijamy kabanosy. Koniec każdego - w ten sposób owiniętego kabanosa staropolskiego - smarujemy roztrzepanym jajkiem. Pieczemy w piekarniki w temperaturze do 180 st., przez około 15 minut. Po wystudzeniu posypujemy sezamem.
Wszystkie składniki dipu połączyć, dokładnie wymieszać. Na koniec doprawić sokiem z cytryny.
Smacznego!