Szybkie tarty
z Legendarną Białą
40
8 osób
Łatwy
w przygotowaniu
Składniki
  • 3 białe kiełbaski, bez osłonek
  • 1 cebula
  • 1 ząbek czosnku
  • 200 ml śmietany 30%
  • 200 g ulubionego sera żółtego startego
  • 2 łyżki oleju
  • Sól
  • Ziarna kolendry
  • Opcjonalnie nasze ulubione dodatki: papryka, oliwki, pomidorki, suszone pomidory, pieczarki
Przygotowanie
1

Składniki na 15 sztuk.
Na patelnię wlej olej i podsmaż cebulę z czosnkiem. Kiedy nabiorą złotego koloru wlej śmietanę, całość podsmaż chwilę, aż sos zgęstnieje, dopraw solą.
Ciasto francuskie rozwiń i pokrój na kwadraty (3 wzdłuż i 5 w poprzek), brzegi kwadratów zawiń do środka tak żeby utworzyły rant.
Każdy kwadrat posmaruj sosem, posyp startym serem i ułóż na środku porządną porcję białej kiełbasy, posyp ziarnami kolendry, możesz dodać swoje ulubione dodatki. Piecz 200 st (góra/dół) przez ok 17-20 minut aż ciasto ładnie się zrumieni. Możesz podać z ketchupem, sosem majonezowym albo sałatką.