Udziec cielęcy potnij wzdłuż na plastry grubości do 1 cm, rozklep za pomocą tłuczka, a następnie z jednej strony posyp solą i pieprzem, przesmaruj musztardą dijon, nałóż plasterek kiełbasy krakowskiej, prostokąt z sera pleśniowego, zielonego szparaga i zwiń w roladkę (roladkę można przebić małą wykałaczką). Gotowe zwinięte mięso posyp mąką i obsmaż na oleju z każdej strony. Następnie mięso przełóż do naczynia żaroodpornego i wstaw do piekarnika na 45 minut do temp. 160 st. podlewając mięso wywarem.
Na patelni, gdzie wcześniej smażył się roladki dodaj posiekaną cebulę szalotkę i czosnek, smaż chwilę, a następnie podlej białym winem i gdy odparuje, dodaj bulion mięsny, następnie słodką śmietanę i dalej odparuj, aż sos zgęstnieje. Pod koniec gotowania wrzuć do środka upieczone roladki, kawałki zielonych szparagów które zostały, chrzan w słoiczku i posyp całość świeżymi ziołami.