Jajka
paseczki z krucha szynka z pieca, rzodkiewka i szczypiorek
30 minut
3 osoby
Łatwy
w przygotowaniu
Składniki
  • 6 plastrów kruchej szynki z pieca Olewnik
  • 10 jajek ugotowanych na twardo
  • 2 łyżki posiekanego szczypiorku plus kilka cienkich do dekoracji
  • 2-3 rzodkiewki pokrojone w cienkie plasterki
  • 1 łyżki majonezu
  • Sól i pieprz
  • 1 łyżka oleju
Przygotowanie
1

Przygotowanie: 6 jaj przekrój na pół, wyjmij żółtka i przełóż je do pojemnika blendera, dodaj 4 całe jajka, majonez, zblenduj na jednolitą masę, dopraw sola i pieprzem, dodaj szczypiorek, wymieszaj.

2

Szynkę pokrój w paseczki, podsmaż je na niewielkiej ilości oleju przez kilka minut. Masa jajeczna napełnij jajka, posyp paseczkami z szynki udekoruj plastrami rzodkiewki i źdźbłami szczypiorku