Traditional Polish Kabanos sausage
in puff pastry
45 minutes
3 osoby
Średnio trudny
w przygotowaniu
Ingredients
  • Kabanosy staropolskie
  • Ciasto francuskie
  • 1 jajko
  • Sezam
  • Składniki na dip miodowo - musztardowy:
  • 4 łyżki majonezu
  • 1 łyżka miodu
  • 1 łyżka musztardy
  • 2 łyżeczki jogurtu naturalnego
  • sok z cytryny
Preparation
1

Ciasto francuskie kroimy w cienkie paski o grubości 1 cm. Przed zawinięciem każdego kabanosa staropolskiego, każdy pasek ciasta składamy wzdłuż i owijamy kabanosy. Koniec każdego - w ten sposób owiniętego kabanosa staropolskiego - smarujemy roztrzepanym jajkiem. Pieczemy w piekarniki w temperaturze do 180 st., przez około 15 minut. Po wystudzeniu posypujemy sezamem.

2

Wszystkie składniki dipu połączyć, dokładnie wymieszać. Na koniec doprawić sokiem z cytryny.

Smacznego!