Altpolnische Cabanossi
in Blätterteig
45
3 osoby
Średnio trudny
w przygotowaniu
Zutaten
  • Kabanosy staropolskie
  • Ciasto francuskie
  • 1 jajko
  • Sezam
  • Składniki na dip miodowo - musztardowy:
  • 4 łyżki majonezu
  • 1 łyżka miodu
  • 1 łyżka musztardy
  • 2 łyżeczki jogurtu naturalnego
  • sok z cytryny
Zubereitung
1

Ciasto francuskie kroimy w cienkie paski o grubości 1 cm. Przed zawinięciem każdego kabanosa staropolskiego, każdy pasek ciasta składamy wzdłuż i owijamy kabanosy. Koniec każdego - w ten sposób owiniętego kabanosa staropolskiego - smarujemy roztrzepanym jajkiem. Pieczemy w piekarniki w temperaturze do 180 st., przez około 15 minut. Po wystudzeniu posypujemy sezamem.

2

Wszystkie składniki dipu połączyć, dokładnie wymieszać. Na koniec doprawić sokiem z cytryny.

Smacznego!

#olewnik

Posten Sie Ihre Bilder mit unseren Produkten, markieren Sie sie dabei mit #olewnik_Gutes_Essen_zählt und finden Sie Ihre Bilder in der Galerie.

Die Website verwendet Cookies, um Dienste gemäß der Datenschutzrichtlinie bereitzustellen. Sie können die Bedingungen für das Speichern oder den Zugriff auf Cookies in Ihrem Browser selbstständig festlegen.