Kabanosy staropolskie
w cieście francuskim
45
3 osoby
Średnio trudny
w przygotowaniu
Składniki
  • Kabanosy staropolskie
  • Ciasto francuskie
  • 1 jajko
  • Sezam
  • Składniki na dip miodowo - musztardowy:
  • 4 łyżki majonezu
  • 1 łyżka miodu
  • 1 łyżka musztardy
  • 2 łyżeczki jogurtu naturalnego
  • sok z cytryny
Przygotowanie
1

Ciasto francuskie kroimy w cienkie paski o grubości 1 cm. Przed zawinięciem każdego kabanosa staropolskiego, każdy pasek ciasta składamy wzdłuż i owijamy kabanosy. Koniec każdego - w ten sposób owiniętego kabanosa staropolskiego - smarujemy roztrzepanym jajkiem. Pieczemy w piekarniki w temperaturze do 180 st., przez około 15 minut. Po wystudzeniu posypujemy sezamem.

2

Wszystkie składniki dipu połączyć, dokładnie wymieszać. Na koniec doprawić sokiem z cytryny.

Smacznego!

#olewnik

Umieść swoje zdjęcia z naszymi produktami, oznacz #olewnik_jedzenie_ma_znaczenie i znajdź swoje zdjęcie w galerii.

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz samodzielnie określić warunki przechowywania lub dostępu plików cookie w Twojej przeglądarce.