Tarta z kiełbasą
myśliwską staropolską
60
3 osoby
Średnio trudny
w przygotowaniu
Składniki
  • 250 g kiełbasy myśliwskiej staropolskiej
  • 2 czerwone cebule
  • 1 łyżka oliwy
  • 1 łyżka masła
  • 1 łyżka mąki
  • 1 szklanka mleka
  • 1/2 szklanki śmietany kremówki
  • 3 łyżki posiekanej natki pietruszki
  • 160 g startego sera
Przygotowanie
1

Na patelni karmelizujemy cebulę. Doprawiamy solą i mieszając smażymy przez około 4-5 minuty. Następnie cebulę dusimy przez około 15 - 20 minut, nie rumieniąc jej. Po tym czasie powinna być miękka i lekko skarmelizowana, słodka. Zdejmujemy z patelni i wkładamy do miski. Dodajemy pokrojoną w kosteczkę kiełbasę myśliwską staropolską i starty ser wymieszany z mąką. Całość dokładnie mieszamy. W oddzielnej misce roztrzepujemy jajka z dodatkiem mleka, śmietany kremówki, soli i pieprzu. Nadzienie wykładamy na podpieczone ciasto, zalewamy masą i pieczemy przez około 35 - 40 minut na złoty kolor. Smacznego

#olewnik

Umieść swoje zdjęcia z naszymi produktami, oznacz #olewnik_jedzenie_ma_znaczenie i znajdź swoje zdjęcie w galerii.

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz samodzielnie określić warunki przechowywania lub dostępu plików cookie w Twojej przeglądarce.