Muffins mit trockener altpolnischer Krakauer Wurst
mit trockener altpolnischer Krakauer Wurst
60 minuten
3 osoby
Łatwy
w przygotowaniu
Zutaten
  • 120 g kiełbasy krakowskiej suchej staropolskiej
  • 100 g mąki pełnoziarnistej
  • 200 g mąki pszennej
  • 2 jajka
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 5 łyżek tartego parmezanu
  • 50 g rozmrożonego gr0szku
  • 150 ml mleka
  • sól i pieprz do smaku
Zubereitung
1

Do jednej miski wsypujemy przesiane mąki, proszek do pieczenia, sól i pieprz. Dodajemy połowę parmezanu oraz pokrojoną w kosteczkę kiełbasę krakowską suchą staropolską i rozmrożony, osuszony groszek.

2

W drugiej misce roztrzepujemy widelcem jajka. Wlewamy mleko i rozpuszczone masło. Stopniowo wsypujemy wszystkie suche składniki i delikatnie, ale dokładnie mieszamy.

3

Tak przygotowaną masą, napełniamy dwanaście foremek. Wierzch posypujemy resztą parmezanu. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika. Pieczemy w temperaturze 180 st., aż muffinki się zarumienią.

4

Smacznego!

#olewnik

Posten Sie Ihre Bilder mit unseren Produkten, markieren Sie sie dabei mit #olewnik_Gutes_Essen_zählt und finden Sie Ihre Bilder in der Galerie.

Die Website verwendet Cookies, um Dienste gemäß der Datenschutzrichtlinie bereitzustellen. Sie können die Bedingungen für das Speichern oder den Zugriff auf Cookies in Ihrem Browser selbstständig festlegen.